Guds ängel kom i form av en liten pojke!

posted in: Swedish | 0
Share this:
Guds ängel kom i form av en liten pojke!
När jag körde från marknaden till bokhandeln tittade jag i backspegeln och plötsligt såg jag en ung pojke på en liten cykel som cyklade fort bakom min bil!

 

 

Makko Musagara

 

Guds ängel kom i form av en liten pojke!

Kära läsare, om du trodde att Guds änglar alltid uppträder på jorden som gigantiska bevingade varelser, då måste du läsa denna sanna berättelse. Du kommer att inse att Guds änglar kan visa sig för dig i vilken form som helst, inklusive formen av en liten ung pojke, som du ska läsa i den här artikeln.

Min arbetsplats.

Min arbetsplats ligger cirka 60 km från där jag bor. Därför måste jag varje arbetsdag köra totalt tre timmar till och från min arbetsplats.

Ett problem med ett av bakdäcken.

En dag när jag lämnade min arbetsplats gick jag förbi den närliggande staden för att köpa några saker som jag kunde använda där hemma. Jag ville börja min shopping med marknaden och avsluta med bokhandeln. När jag parkerade nära marknaden insåg jag aldrig att lufttrycket i ett av bakdäcken var kritiskt lågt. Inte ens alla personer som stod i närheten av min parkerade bil insåg det defekta däcket.

Gud såg det defekta däcket.

När vi inte ser någonting ser vår Fader i himlen det. Gud såg det defekta däcket. Hör vad Bibeln säger:

 

Detta ska skrivas ner för kommande generationer,
för att folk som han kommer att skapa[a] ska prisa Herren.
20 För han blickar ner från sin heliga höjd,
Herren ser ner till jorden.
21 Han hör den fångnes klagan
och befriar de dödsdömda.

Psaltaren 102:19-20

 

Gud sände sin ängel för att varna mig.

När jag körde från marknaden till bokhandeln tittade jag i backspegeln och plötsligt såg jag en ung pojke på en liten cykel som cyklade fort bakom min bil! Den här lilla pojken på cykeln jagade faktiskt min bil, men jag förstod det inte. När jag såg den här unge pojken klagade jag i mitt hjärta. Jag sa till mig själv så här:

 

Varför tillåter myndigheterna i den här staden en så ung pojke att cykla på dessa livliga gator?

Anta att den här pojken blir påkörd av en bil?

 

Efter denna fråga i mitt hjärta fortsatte jag till bokhandeln, som låg cirka en kilometer från marknaden.

Guds ängel väntade nära min bil.

Kära läsare, du kanske inte tror detta, men det är den verkliga sanningen. Så fort jag kom ut från bokhandeln såg jag en liten pojke med en liten cykel som spänt väntade nära min bil. Det var den lilla unge pojken jag hade sett i backspegeln!

När den här unge pojken såg mig öppna min bildörr sa han så här:

 

Herr, jag ville bara varna dig för att det finns ett problem med ett av dina bakdäck

 

Strax efter denna varning red pojken iväg och han försvann!

Jag gick snabbt till baksidan av min bil och det hade verkligen problem med det högra bakdäcket!

Hade det inte varit för denna varning skulle jag ha stått inför en viss fara längs motorvägen när jag körde tillbaka hem.

Jag ville ge den här unga pojken en gåva för att tacka honom för att han varnade mig. Tyvärr har jag aldrig sett den här lilla pojken sedan dess i den här staden.

Detta var Guds ängel.

De främsta anledningarna till att jag tror att den här lilla pojken var Guds ängel är för det första att den här lilla pojken var en främling för mig och jag var en främling för honom.

För det andra skulle ingen ansvarig person i den här staden ha tillåtit den här lilla pojken att cykla från marknaden till bokhandeln där jag hade parkerat min bil.

För det tredje, i hela mitt liv har jag aldrig sett en liten pojke i den åldern bli orolig för ett trasigt bildäck. Jag förväntade mig en sådan oro från en medbilist eller en bilmekaniker.

 

 

 

 

Och inled oss icke i frestelse.

Share this: