Share this:

Links to Other Language Pages

Ethiopia
China
Philippines
Germany
Israel
India
Japan
Kenya
Korea
Russia
Serbia
Sweden
Thailand
Ukraine
Nigeria
South Africa
Rwanda
USA

 

Оно што ми је Господ рекао о библијском стиху „Не уведи нас у искушење

Од Макко Мусагара 

Драги читаоче, неке хришћане збуњује писана реч Божја која каже „Не уведи нас у искушење“ (види Лука 11: 4). У овом чланку ћу вам рећи шта ми је Господ рекао о „Не уведи нас у искушење“

Да бисте разумели „Не водите нас у искушење“, морате разумети следеће чињенице.

Чињеница број 1.

Сотона мора добити Божју дозволу пре него што искуша било ког хришћанина. Из тог разлога, Ђаво мора да оде код нашег Оца на Небу да тражи ову дозволу. Господ ми је дао Луку 22: 31-32 да докажем ову чињеницу.

Чињеница број 2.

Сотона свакодневно иде пред Бога. Господ ми је дао Јов 1: 6 и Јов 2: 1 да докажем ову чињеницу.

Чињеница број 3.

Разлог зашто Сатана свакодневно иде пред Бога је оптуживање хришћана. Сотона износи ове оптужбе тако да му Бог даје дозволу да искушава хришћане. Господ ми је дао Јов 1: 9-10 и Откривење 12:10 да докажем ову чињеницу.

Чињеница број 4.

Сотона користи библијске стихове да оптужи хришћане.

Ако хришћанин поступи против Божје записане речи у Библији, Сотона ће употребити тај библијски стих да оптужи тог хришћанина пред Богом. Пошто Бог увек поштује његову писану реч, он ће дати ђаволу дозволу да искуша тог хришћанина.

Чињеница број 5.

Наш Небески Отац може дати Сатани дозволу да искуша сваког хришћанина. Проверите Јоб 1:12 да бисте доказали ову чињеницу.

Чињеница број 6.

Наш Небески Отац може довести хришћанина у ситуације искушења. Наш Небески Отац је одвео свог сина Исуса Христа до ђавола да буде кушан. Господ ми је дао Матеј 4: 1 да докажем ову чињеницу.

Чињеница број 7.

Господ ми је рекао да хришћани увек треба да се моле овако: „Не уведи нас у искушење“. Бог ми је рекао да ако се хришћани свакодневно моле овако, Бог неће дати Сатани дозволу да искушава хришћане.

Сваки хришћанин мора увек изговарати Оченаш и питати нашег Оца на Небу на следећи начин:

 

и опрости нам грехе наше,

јер и ми опраштамо свим дужницима својим.

И не уведи нас у искушење.‘« Лука 11:4

Наш Господин Исус Христ се свакодневно молио Оченаш. Исус је свакодневно тражио од Оца на небу да га не одведе поново до ђавола да би био у искушењу. Наш Небески Отац је увек чуо Исусову молитву. Бог никада више није одвео Исуса Христа до ђавола да би био кушан.

 
Links to Other Language Blog Posts

Ethiopia
China
Philippines
Germany
Israel
India
Japan
Kenya
Korea
Russia
Serbia
Sweden
Thailand
Ukraine
Nigeria
South Africa
Rwanda
USA
Share this: